street art in Lissabon

Street art in Lissabon

Een van de dingen die waarschijnlijk als eerste opvallen als je door Lissabon wandelt, is de hoeveelheid street art in de stad. Er zijn in vier ‘artspots’ in Lissabon die er voor veel toeristen én locals zeker toe doen.

LX Factory

Deze spot ligt vlakbij de Ponte de 25 Abril en is het ware walhalla van de streetarter. Naast de vele winkeltjes, cafés en kleine bedrijfjes vind je hier een diversiteit aan graffiti en muurschilderingen. Naast grote werken vind je hier ook prachtige kleinere werken. De meeste streetart is produceert tijdens het WOOL Urban Art Festival in 2012.

Avenida Fontes Pereira de Melo

Deze spot is in 2010 opgericht met als doel om de vervallen gebouwen weer kleur te geven. Tegenwoordig is deze plek één van de meest bekende street art plekken van de stad. Verschillende internationale kunstenaars van over de hele wereld hebben mee gewerkt aan het Crono Project. De gevels van de gebouwen zijn gebruikt als ware canvasdoeken. Deze plek is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Alfama

Niet meteen de plek waar je aan denkt als je het over street art hebt maar ook in de oudste wijk van Lissabon vind je prachtige muurschilderingen en graffiti. Op de onderstaande foto is de gezelligheid en de Fado muziek afgebeeld.

Graça

Deze traditionele wijk is niet alleen de moeite waard voor de prachtige street art die hier te vinden is maar ook voor zijn totaliteit.  Deze volksbuurt heeft een authentieke Portugese sfeer waar je heerlijk kunt rond slenteren. Ondertussen kun je genieten van de vele muurschilderingen die zich in Graça bevinden. Hieronder vind je een paar kunstwerken die je zoal tegenkomt.

 

Er zijn verschillende street art tours die je kunt boeken. Een gids vertelt je meer informatie over de artspots en je krijgt een goed beeld van de stad. Leuk om eens te doen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *