Sporting Lissabon

Als je eenmaal in Lissabon bent is het aan te raden om te kijken of de plaatselijke voetbalclub Sporting Lissabon voetbalt. Sporting Lissabon is onder andere bekend door de grootste voetballer die Portugal ooit heeft voortgebracht: Cristiano Ronaldo. De club kent een rijke historie en het prachtige Estadio Jose Alvalade is prachtig.

Wanneer speelt Sporting Lissabon thuis?

Je kan Sporting Lissabon bezoeken wanneer ze thuis spelen. Het stadion (Estadio Jose Alvalade) van de voetbalclub bevindt zich zo’n 6km vanaf het centrum (Rossio). Het is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Je moet de metro pakken naar Campo Grande. Dit metrostation bevindt zich praktisch naast het stadion. Onderstaand treft u een overzicht met ALLE wedstrijden van Sporting Lissabon dit seizoen. Wanneer ‘Sporting Lissabon’ vooraan staat spelen ze thuis. Tickets voor de voetbalwedstrijden zijn hier te bestellen.

Stadiontour Jose Alvalade

Je kan tijdens je bezoek ook een stadiontour doen. Je leert het verleden van de club kennen en het prachtige stadion. Tickets voor de tour zijn te kopen bij het stadion zelf. Een bezoek aan het museum is inbegrepen bij de prijs die je betaalt voor een ticket. Samen kost dit €10,-. Maandag tot en met vrijdag is het stadion geopend van 11:00 tot 18:00.

Andere voetbalclubs in Lissabon

Sporting Lissabon is niet de enige voetbalclub in Lissabon. Sterker nog, er is een andere voetbalcub die eveneens erg bekend is in Portugal/Lissabon. Het gaat om de voetbalclub SL Benfica. Het bezoeken van SL Benfica is ook een ontzettend leuk uitje. Het stadion van Benfica werd in 2014 nog gebruikt voor de Champions League finale. Samen met Sporting strijdt Benfica vaak om de titel in de Portugese competitie. Benfica heeft eveneens grote namen grootgebracht!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *