Pink street Lissabon

Rua Nova do Carvalho (Pink street Lissabon)

Rua Nova do Carvalho ook wel bekend als Pink street Lissabon. Deze straat is letterlijk roze en is door de jaren heen een bekende uitgaansspot geworden. De straat ligt in de benedenstad in de wijk Cais do Sodré.

Tientallen jaren geleden stond deze straat nog bekend om haar bordelen en dronken zeelui. In 2011 veranderde dit door een heuse make-over. De straat werd roze gespoten en er opende hippe bars en restaurants. Overdag is het er gemoedelijk en rustig. Maar ‘s nachts is Pink street een van de bekendste uitgaansplekken van Lissabon. Wanneer de bars in Bairro Alto hun deuren sluiten verplaats het gehele publiek zich naar Rua Nova do Carvalho om door te feesten tot in de vroege ochtend.

Pink street Lissabon

Hotspots op Pink street

PENSÃO AMOR

Dit voormalige bordeel is omgetoverd tot een prachtige bar met een eigenzinnige sfeer. Proef één (of meerdere) heerlijke cocktails en ga op ontdekkingstocht door de verschillende kamers die bar rijk is. In elke kamer is wel iets bijzonders te ontdekken. In het bijzonder de prachtige muurschilderingen van de Portugese strippers.

Pink street Lissabon

Povo

In deze bars kun je op dinsdag, woensdag en donderdag genieten van de Portugese Fado. Daarnaast worden er kleine Portugese tapashapjes geserveerd. Ben je van plan hier te gaan eten? Dan is het aan te raden om van tevoren te reserveren. Het is een populaire plek met beperkte ruimte.

Pink street Lissabon

Hoe kom ik bij Pink street Lissabon?

De straat is eenvoudig te bereiken via het bekende metrostation Cais do Sodré. Ga je liever ter voet op pad? Vanaf het plein Rossio loop je via de straat Rue Augusta naar Praça do Comércio. Vanaf hier is het nog enkele meters naar Rua Nova do Carvalho.

Overnachten in Cais do Sodré

Cais do Sodré is een hippe wijk in het centrum van Lissabon. Om deze reden zitten de hotels en hostels snel vol. Vooral in de maanden mei, juni, juli en augustus is het aan te raden om ruim van tevoren een overnachting te boeken. Bekijk alle mogelijkheden op booking.com.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *