Ponte 25 de Abril

Ponte 25 de Abril

Hij wordt de eyechatcher van de witte stad genoemd, de Ponte 25 de Abril. Deze imposante hangbrug verbindt de stad Lissabon met Almada. Zoals te zien lijkt deze brug erg op de Golden Gate brug in San Francisco. Deze is dan ook als voorbeeld genomen bij het ontwerpen van deze brug.

Op het hoogste punt hangt de brug 75 meter boven het water. Je kunt op verschillende manieren de brug oversteken, met de bus, auto of trein. Hoe je de Ponte 25 de Abril ook oversteekt, je hebt altijd een spectaculair uitzicht over de stad, het Cristo Rei (Christus beeld in Almada) en over de rivier de Taag. Voor een personenauto betaal je €3,05 tol om te mogen oversteken. Jaarlijks steken er ongeveer 150.000 voertuigen de brug over.

Van Ponte Salazar naar Ponte 25 de Abril

De brug werd gebouwd in 1966 in opdracht van dictator António de Oliveira Salazar. Hij noemde de brug naar zichzelf, Ponte Salazar. 8 jaar later werd Salazar verjaagd en werd de naam van de brug gewijzigd naar Ponte 25 de Abril, de dag van de Anjer revolutie. Tot 1966 was het alleen mogelijk om met de pont de rivier over de steken. De dichtstbijzijnde oversteek lag 30 kilometer van Lissabon.

Tijdens de spitsuren kan het erg druk zijn op de brug. Voor sommigen geen straf want je kunt daardoor lekker lang genieten van het prachtige uitzicht! Om de files oplossen heeft de regering in 1998 de Vasco da Gama brug geopend aan de oostkant van Lissabon. Op deze manier kunnen er meer mensen tegelijk van en naar Lissabon reizen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *