dievenmarkt

Feira da Ladra (dievenmarkt) Lissabon

De dievenmarkt (Feira da Ladra) is de bekendste en leukste rommelmarkt in Alfama. Iedere dinsdag en zaterdag strijken hier lokale ondernemers neer om hun zelfgemaakte prullaria en andere spulletjes te verkopen. De bijnaam Dievenmarkt komt uit de vorige eeuw. Voor dieven was de Feira da Ladra destijds de enige plek waar ze gesloten spullen verder konden verkopen.Nog steeds worden er door sommige mensen spullen aangeboden waarvan de herkomst niet helemaal duidelijk is.

Wat vind je op Feira da Ladra?

De dievenmarkt Lissabon begint of eindigt bij Sāo Vincente de Fora, hier zijn voornamelijk mensen op kleedjes met zelfgemaakte prullaria te vinden. Hoe verder je komt hoe meer de markt op een rommelmarkt met tweedehands spullen gaat lijken. Antiek, meubels, tweedehands kleding, speelgoed, postzegels, munten en oude boeken zijn bijvoorbeeld spullen die je er zoal tegen komt. De markt is groot genoeg om er minimaal één of twee uur op rond te lopen.

Hoe kom ik bij Feira da Ladra (dievenmarkt)?

De Feira da Ladra is gemakkelijk te bereiken met de populaire Tram 28 of gewoon te voet vanaf station Santa Apolónia. De markt bevindt zich tussen Panteão Nacional en de kerk São Vicente. Adres: Campo de Santa Clara.

Let wel goed op je persoonlijke eigendommen, het heet niet voor niets de Dievenmarkt!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *