SL Benfica

Benfica Lissabon

Benfica Lissabon is één van de twee grote voetbalclubs die zich in de Portugese hoofdstad bevindt. SL Benfica is internationaal geroemd. Tot de jaren 80 was SL Benfica de grootste club van Portugal. De grote rivaal van SL Benfica is Sporting Lissabon , waar we eerder over geschreven hebben. Benfica speelt in de clubkleuren rood en wit.

Over SL Benfica Lissabon

Benfica heeft het grootst aantal leden van alle voetbalclubs ter wereld. Sinds 2006 heeft de club 160.000 leden. Deze leden verkiezen het bestuur van de club, wat ook bij andere grootmachten als Real Madrid en FC Barcelona gebeurt. De afgelopen 4 jaar is Benfica kampioen geworden van Portugal. De club troeft hiermee rivalen als Sporting Lissabon en FC Porto af.

Bekende Nederlandse oud-spelers van Benfica

Er zijn een aantal Nederlandse voetballers die bij SL Benfica hebben gespeeld. Zowel Pierre van Hooijdonk als Glenn Helder hebben bij de Portugese grootmacht gespeeld. Minder bekende spelers zijn Ola John, Bilal Ould-Chikh en Gaston Taument.

Stadiontour Benfica

Het is mogelijk om een stadiontour te doen door het stadion Luz. Je krijgt bij een ticket ook toegang tot het museum van Benfica, waar je de successen kan bekijken die de club door de tijd heen geboekt heeft. Tickets voor de stadiontour zijn hier. Kosten zijn €16,50.

Wedstrijden van Benfica Lissabon bezoeken

Benfica speelt dit seizoen nog veel wedstrijden. Het schema ziet er als volgt uit:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *