Basilica da Estrela

Basilica da Estrela, het heilige hart van Jezus

Direct naast Jardim da Estrela ligt, op een van de zeven heuvels van de stad, de imposante 18-eeuwse kerk Basilica da Estrela. De locatie van de kerk alleen al is prachtig maar de kerk is ook zeker een bezoekje waard.

De onderscheidt zich met een prachtige witte koepel en rococo voorgevel met twee opvallende klokkentorens die hoog boven de omgeving uittoreren. Het is de eerste kerk ter wereld die toegewijd is aan het heilige hart van Jezus. Basilica da Estrela is gebouwd in de 18e eeuw in opdracht van koningin Maria I. Het interieur van de basiliek bestaat voornamelijk uit marmer in roze en zwarte kleuren. In de kerk zijn ook verschillende prachtige schilderijen te bewonderen.

Het is mogelijk om de kerk te beklimmen tot de koepel waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht over de stad. In de koepel is een prachtige lichtinval te bewonderen. Aan beide kanten zijn bekende heiligen te zien en het dak is mooi betegelt met verschillende kleuren. Aan de overkant van Basilica da Estrela ligt het buurtpark Jardim da Estrela. Ideaal om even neer te strijken en tot rustig te komen.

Hoe kom je bij Basilica da Estrela

De beroemde tram 28 en tram 25 komt hier langs tijdens hun routes. De trams stoppen praktisch voor de deur. De basiliek is iedere dag geopend tussen 07.30 en 20.00. Houdt er rekening mee dat de kerk tussen 13.00 en 15.00 even is gesloten. De kerk is gratis te bezoeken en het beklauteren van de 100 trappen naar de koepel kost 4 euro persoon.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *